Det som göms i snö

Ovanstående rubrik är en titel på en låt med Robban Broberg från 60-talet och finns i nutid även som Tv-serie med samma titel. Fortsättningen på låttiteln är ”kommer upp i tö” och det kan vi se bekräftas dessa vårdagar. Under påskhelgen söker sig många till sina fritidshus och antalet fotgängare syns i allt större antal längs vägen. Vad har då detta med rubriken att göra? Jo, det är inte bara tvåbenta individer som ses vandra längs vägen utan ofta finns fyrbenta vänner i koppel som sällskap. I spåren av de senast nämnda lämnas ibland avtryck på vägen i form av hundbajs som inte är så trevligt att navigera mellan. Än mindre att kliva på. Skulle uppskattas om hundägaren tog bort det som hunden lämnat efter uträttat behov. Saknas medhavd påse så kan man förslagsvis kasta det en bit från vägkanten in i skogen, dock inte in på någon annans tomt!